• Pupil van de week Jef de Kleijn

    24 apr 2023
  • De speler van de week tijdens de derby Oostrum-Merselo was dit keer Jef de Kleijn.  Deze fanatieke speler speelt in de JO-8. Hij was erg enthousiast en toonde zich een prima assistent van de scheidsrechter. Vervolgens liet hij eenieder zien hoe je op snelheid een dribbel in zet en vervolgens feilloos af moet ronden, klasse. Jef bedankt en veel plezier in je verdere carrière bij SV Oostrum.

    Dan de derby tegen titelkandidaat Merselo, een technisch vaardige ploeg met veel Venrayse inbreng waar de heenwedstrijd nog flink van was verloren. Merselo schoot dan ook direct uit de startblokken en na vijf minuten was de achterstand reeds daar toen Daan Hendriks een voorzet van links ongehinderd binnen kon koppen: 0-1. De eerste helft bleef Merselo de bovenliggende partij, het voetbalde gewoonweg makkelijker dan Oostrum. Gelukkig voor de thuisploeg wisten ze enkele goede kansen niet te verzilveren en Oostrum had op een gegeven moment zelfs langszij kunnen komen toen Jelt Verrijth snoeihard binnenschoot maar middels een sublieme redding van doelman van Soest bleef de minimale voorsprong voor Merselo tot aan de rust intact.

    Na de thee was het Oostrum dat al snel toch langszij wist te komen. Een voorzet van rechts kwam rand zestien bij Max v Gogh terecht en die rondde beheerst af in de verre hoek: 1-1. De wedstrijd bleef vervolgens tot het einde spannend, gescoord werd er lange tijd niet ondanks verschillende mooie mogelijkheden, de meesten voor de gasten. Net op het moment dat iedereen dacht dat de gelijke stand ook de eindstand zou zijn sloeg Merselo in blessuretijd toch nog toe. Een voorzet van links werd door invaller Roel Verkoijen bij de tweede paal tegendraads ingekopt waarna de bal buiten bereik van Oostrum doelman Fer v Rooij net langs de paal binnen rolde: 1-2. Een domper van jewelste voor de moegestreden thuisploeg die vandaag de huid duur verkocht tegen een der titelkandidaten. Volgende week de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent Sambeek, hopelijk dan wederom met veel supporters langs de lijn!