• Jan Bruijsten pupil van de week tijdens SV Oostrum 1- Leunen 1

    Deze week was Jan Bruijsten de laatste “pupil van de week” voor dit seizoen tijdens de derby Oostrum-Leunen. Jan genoot zichtbaar vanmiddag en was van de eerste tot de laatste minuut enthousiast. Net voor de aftrap gaf hij alle spelers op het veld het goede voorbeeld door schitterend door de vijandelijke defensie te dribbelen en met links hard af te werken. Jan bedankt en veel plezier en succes tijdens je verdere carrière bij SV Oostrum.

    Dan de derby Oostrum-Leunen waarbij met name voor de gasten veel op het spel stond. Ze moesten winnen om volgende week op eigen veld het kampioenschap binnen te kunnen halen. Zeer veel supporters wisten deze middag de weg naar de Spar te vinden wat een mooi decor opleverde. Oostrum was gehavend deze middag doordat verschillende spelers niet inzetbaar waren wat een mooie kans bood voor enkele jongelingen om zich te laten zien. Leunen was de eerste helft de bovenliggende partij zonder dat dit hele grote kansen opleverde. De dreiging was er wel maar echt doorpakken gebeurde pas net voor rust toen Kevin Timmermans op rechts vrij voor doelman Fer van Rooij opdook en koel afrondde: 0-1, tevens de ruststand. Een duidelijk enorme opluchting voor alle spelers en supporters uit Leunen. Toen in de rust ook Oostrum aanvoerder Hans Hartog geblesseerd de strijd moest staken ging de gemiddelde leeftijd bij de thuisploeg nog verder omlaag. Oostrum vocht echter voor wat het waard was en bleef in de wedstrijd. Leunen verzuimde zelf om door te drukken waardoor er wel enkele hachelijke situaties ontstonden maar gescoord werd er niet. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte toen Okke Roth op rechts goed doorging, de teruggetrokken bal door jeugdspeler Wout Sanders goed werd ingeschoten en de Leunen doelman de bal niet klemvast kreeg.

    Spits Kenny Lommen was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schuiven: 1-1. Een domper van jewelste voor de titelkandidaat en een enorme boost voor de jonge thuisploeg die door drukte. Twee minuten later was daar zelfs de voorsprong voor Oostrum toen de debuterende jeugdspeler Tygo Pelzer op rechts in balbezit kwam en tegendraads binnenschoot 2-1. Het restant van de wedstrijd probeerde Leunen het tij nog te keren maar echte kansen bleven uit. Met iets meer precisie had de thuisploeg nog verder uit kunnen lopen maar in de stand kwam geen verandering meer. Een mooie overwinning voor Oostrum maar een enorme deceptie van de gasten uit Leunen die zo in een paar minuten de titeldroom in rook zag opgaan. Hierdoor is SVOC kampioen geworden, vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd!

    Zondag de laatste wedstrijd van dit seizoen uit tegen Astrantia uit Middelaar.