• Pupil van de week Daan Haegens

    7 dec 2022
  • De pupil van deze week was Daan Haegens van onze JO-8. Daan had er duidelijk zin in vandaag en vol enthousiasme liep hij over het sportpark deze middag. Toen hij van de scheidsrechter van dienst ook nog eens twee kaarten en een fluit kreeg was zijn middag geslaagd. Daan bedankt en succes in je verdere carrière bij SV Oostrum! 

    Vervolgens begon de belangrijke wedstrijd van ons eerste team tegen Sambeek, een ploeg welke exact gelijk stond met Oostrum. Bij Oostrum waren weer enkele vaste waarden teruggekeerd deze week, langzaam stroomt de ziekenboeg leeg. Dat dit het spel van de thuisploeg ten goede kwam kon nog niet worden gezegd, de eerste helft was van een matig niveau waarbij beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. De gasten uit Sambeek namen na een goed half uur de leiding toen Mark Smits een fout achterin afstrafte middels een simpele intikker: 0-1. Dit was tevens de ruststand.  

    In de tweede helft moest Oostrum komen en met enkele verse krachten werd koers gezet richting Sambeek doel. Al snel leverde dit klinkende munt op toen Jelt Verrijth een penalty mocht nemen na hands van een Sambeek verdediger: 1-1. Oostrum wilde nu meer maar bleef stroef spelen. Het was zelfs Sambeek dat al snel de kans kreeg weer op voorsprong te komen toen ook zij een strafschop mochten nemen vanwege ongelukkig hands in de Oostrum verdediging. Gelukkig voor de thuisploeg bracht de paal redding en bleef de gelijke stand vooralsnog intact. Een kwartier voor tijd pakte Sambeek toch de volle buit toen balverlies op het Oostrum middenveld zorgde voor chaos achterin. De vrije kans was vervolgens een prooi voor Roel Derks: 1-2. Een flinke domper voor Oostrum die duidelijk in de spreekwoordelijke hoek zit waar de klappen vallen.

    Voor de winterstop nog een kans om het gat met de ondersten te verkleinen, komende week als een bezoek aan Montagnards uit Bergen op de rol staat, wederom aanvang 14.00 uur.