Herstart trainingen jeugdteams

Betreft: hertstart trainingen jeugdteams SVO weer mogelijk vanaf 4 mei 

Beste jeugdleden en ouders van SVO, 

Waar we jullie onlangs nog informeerden dat aan het huidige voetbalseizoen door de corona crisis een einde was gekomen, hebben de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet (d.d. 21 april) sportverenigingen de mogelijkheid gegeven om bepaalde sportactiviteiten voor de jeugd weer voorzichtig op te pakken. Zo is duidelijk geworden dat het weer is toegestaan om jeugd georganiseerd en beheersbaar te laten voetballen bij hun club. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m onder 13 leeftijdscategorie) van de overheid weer komen trainen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (voortgezet onderwijs, onder 14 t/m onder 19 leeftijdscategorie) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. 

Daarom hebben wij als bestuur van SVO besloten dat het vanaf maandag 4 mei weer mogelijk is om de trainingen voor onze jeugdteams voorzichtig op te starten. Hierbij houden we ons natuurlijk aan de richtlijnen en protocollen die vanuit de overheid (gemeente en KNVB in samenwerking met NOCNSF) zijn opgesteld. Afgelopen week hebben onze jeugdcoördinatoren dit al met alle betreffende trainers afgestemd. Ook hebben alle ouders van onze jeugdleden hierover inmiddels een mail ontvangen met alle betreffende informatie. 

Vriendelijk verzoek dat iedereen zich ook aan deze richtlijnen houdt (https://nocnsf.nl/sportprotocol), zodat onze jeugdleden toch nog op een sportieve en leuke manier het seizoen gezamenlijk af kunnen sluiten. 

Sportieve groet, 

Namens het bestuur van SVO