Winst voor SVO in een weekend waarin voetbal weer eens een bijzaak blijkt...

Deze zondag stond de wedstrijd van ons eerste elftal tegen Achates op het programma.

Na een dramatisch ongeval afgelopen vrijdag waarbij steunend lid Jan Willem Rutten en zijn vader Henk Rutten om het leven kwamen was dit voor velen slechts een bijzaak. Namens SV Oostrum wensen we alle nabestaanden, familie, vrienden en eenieder die Jan Willem en Henk lief hebben alle sterkte en kracht toe welke nodig is om dit gigantische verlies te kunnen dragen.

De wedstrijd begon uiteindelijk met een indrukwekkende minuut stilte… Uiteindelijk ging de bal toch “gewoon” rollen.

Na enkele minuten spelen bleek scheidsrechter Lemmens uit Hoensbroek zich te blesseren, al trekkebenend zette hij de wedstrijd aanvankelijk voort totdat een adequate invulling gevonden kon worden. Na een kwartier nam Patrick Verrijth de leiding over en ging de wedstrijd verder. Oostrum leek even van slag nadat het in het eerste kwartier de ietwat bovenliggende partij was gebleken. Achates nam in de 20e minuut dan ook de leiding door een van richting verandert schot van Jeroey Lekatompessy: 0-1. Iets op het half uur was de stand weer gelijk toen Marwin Hermans een dubbele een-twee aanging en besloot met een bekeken schot in de rechter hoek: 1-1. Na de rust ging de wedstrijd vrij gelijk op totdat de bezoekers tien minuten voor tijd een strafschop kregen vanwege een ongelukkige handsbal. De toegekende strafschop werd knap gekeerd door Oostrum doelman Wolniak waarna de bal in twee instanties alsnog erg ongelukkig door Oostrum captain Marwin Hermans achter zijn eigen doelman werd getikt: 1-2. Oostrum bleef niet bij de pakken neerzitten en na een mooie actie van de invallende jeugdspeler Jelt Verrijth kon Kenny Lommen met een uiterste krachtsinspanning de bal het laatste zetje geven: 2-2. Ondanks dat Achates in deze fase misschien wel de iets betere was bleven de drie punten toch in Oostrum deze middag nadat Jelt Verrijth met een prachtig schot in de kruising in de 90e minuut de winnende binnenschoot: 3-2.  Een overwinning waarmee Oostrum misschien wel iets teveel kreeg deze middag maar niemand in het Oostrum kamp die daarom maalde deze middag. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DEV uit Arcen op de rol.