Naar De Top Voor Kika

In de week van 6 juli tot en met 12 juli was het dan zover. 5 leden van de jeugd van SV Oostrum namen, als onderdeel van een groep van in totaal 12 jongeren, deel aan de junioren bergexpeditie in Zwitserland met maar één doel: geld ophalen voor KiKa. SV Oostrum sponsorde de 5 jeugdleden, Stijn Holtackers, Daan Janssen, Milan Boswinkel, Jacco Sterk en Jelt Verrijth met € 500,00 met de kerst.

Sneeuw, zon, gras maar vooral veel stenen en rotsen zagen de jongens, die gedurende de hele week boven de boomgrens van top naar top trokken met als hoogt(st)epunt de Wildstrubel met de top op 3244 meter (foto) die zij op woensdag 10 juli 2019 na een klim van ruim 5 uur bereikten.

Een prachtige prestatie die, zo vertelt Jelt, hen als groep rijker heeft gemaakt maar ook het besef dat ze dit met z’n allen voor een bijzonder goed doel hebben kunnen doen. Deze groep jongeren heeft inmiddels  al € 28.000,00 euro opgehaald, iets om trots op te zijn.

Goed om te weten dat er op zaterdag 21 september de benefietavond van Naar de Top Voor KiKa plaats gaat vinden in de schouwburg in Venray waar oa een veiling plaatsvind om met een eindsprint naar een zo hoog mogelijk eindbedrag te komen. Hier zal het junioren team samen met de teams van de overige 4 bergexpedities die in 2019 gehouden zijn, geëerd worden voor hun prestaties en zal het totale eindbedrag dmv een cheque uitgereikt worden aan Rien Schimmel van Stichting KiKa.

Op onderstaande site vinden jullie de dagelijkse verslagen van de junioren bergexpeditie waarbij elke dag twee leden aan het woord komen vergezeld van prachtige foto’s.

Via deze site zijn ook nog donaties mogelijk en van harte welkom!!!!