Jelte Hermans pupil van de week

Jelte Hermans was deze week tijdens de wedstrijd SV Oostrum1 tegen Stormvogels ’28 1 de pupil van de week. Jelte voetbalt in onze JO 7 en geniet elke keer weer als hij de wei in mag. Ook deze middag liet hij zien al aardig vaardig te zijn door voorafgaand aan de wedstrijd de bekende shoot-out onberispelijk binnen te schieten. Vervolgens volgde hij de wedstrijd tussen de reservespelers op de bank en genoot hij van zijn middag.

Jelte bedankt en veel succes en plezier bij SV Oostrum!

Dan de wedstrijd tegen het goed gestarte en hooggeplaatste Stormvogels uit Siebengewald, een tegenstander waar in 2002 voor het laatst tegen gespeeld werd. Oostum startte sterk wat al snel enkele kansen opleverde. Eerst schoot Chris Wilschut vanaf rechts hard voorlangs en even later leverde hij een perfecte voorzet af op zijn maatje voorin Ruud Custers. Ruud schoot de bal hard en goed in, helaas spatte het schot op de lat uiteen. Ook Stormvogels liet zich niet onbetuigd en schoot eenmaal voorlangs en eenmaal redde Oostrum doelman Fer van Rooij bekwaam op een hard schot. Na 25 minuten pakte de thuisclub toch de voorsprong toen Ruud Custers in twee instanties gastendoelman Tom Hopman koeltjes verschalkte: 1-0. Lang kon Oostrum hier echter niet van genieten want een minuut later komt Stormvogels alweer op gelijke hoogte doordat een vrije trap van Bart Seegers strak ingekopt wordt door Gijs Creemers: 1-1. Tot aan de rust waren de gasten vervolgens de iets betere ploeg, gescoord werd er echter niet meer. Helaas moest Oostrum- trainer Ron Spruit in de rust noodgedwongen wisselen. Ruud Custers en Dennis Nohlmans bleven achter in het lokaal en Nick Vergeldt en Joep Cornelissen kwamen hen vervangen.

Al snel na rust een goede kans van Chris Wilschut maar helaas stuitte hij hierbij op de doelman. De volgende twintig minuten waren duidelijk minder sprankelend dan de eerste helft het geval. Stormvogels voetbalde iets makkelijker en Oostrum liet hen het initiatief. De wedstrijd kabbelde wat voort totdat Hans Custers van rechts een indraaiende voorzet gaf welke door Chris Wilschut werkelijk schitterend werd binnen geschoten: 2-1. Hierna verzuimde Oostrum de winst veilig te stellen. Eerst een corner variant welke door Marwin Hermans onderkant lat werd geschoten waarna de bal al dan niet van achter de doellijn terugsprong in het veld. Joep Cornelissen mistte vervolgens de rebound jammerlijk. Even later was Joep toch bijna de gevierde man toen hij een harde voorzet van rechts bij de tweede paal net niet binnen kon werken. Weer enkele minuten later zette  Marwin Hermans met een mooie steekbal Chris Wilschut alleen voor de keeper, helaas wilde de goede doelman van de gasten wederom niet wijken. Toen de bezoekers vlak voor tijd een goede kans voorlangs schoten leek de winst binnen voor de thuisploeg. Leek, want ruim drie minuten in blessuretijd werd de bal achterin niet goed verwerkt. De bal kwam op links voor de voeten van Jordi Tissen en deze bedacht zich geen moment, haalde hard uit waarna de bal schitterend de kruising in vloog; 2-2. Een uitslag welke de verhoudingen deze middag goed weergaf maar direct na de wedstrijd wel erg zuur voelde voor de thuisploeg.

Volgende week een weekend vrij waarna de competitie 18-11 wordt hervat met een uitwedstrijd tegen koploper FCV uit Venlo.