SVO1

Senioren

RoyBroeren

18. Roy Broeren

Speler

JoepCornelissen

7. Joep Cornelissen

Speler

JacCuijpers

24. Jac Cuijpers

Speler

TomDireks

19. Tom Direks

Speler

LucasDriessen

2. Lucas Driessen

Speler

RemcoDriessen

27. Remco Driessen

Speler

DaveGerritsen

13. Dave Gerritsen

Speler

KeesGommans

12. Kees Gommans

Speler

LarsHanen

33. Lars Hanen

Speler

MarwinHermans

10. Marwin Hermans

Speler

BasHoogland

32. Bas Hoogland

keeper

StanJacobs

3. Stan Jacobs

Speler

GuusJanssen

11. Guus Janssen

Speler

TomJanssen

28. Tom Janssen

Speler

KoosJanssen

30. Koos Janssen

Speler

RalphKessels

17. Ralph Kessels

keeper

JepLinders

26. Jep Linders

Speler

StanLitjens

31. Stan Litjens

Speler

KennyLommen

21. Kenny Lommen

Speler

DennisNohlmans

14. Dennis Nohlmans

Speler

RubenNohlmans

4. Ruben Nohlmans

Speler

GielOudenhoven

29. Giel Oudenhoven

Speler

DenniePlum

1. Dennie Plum

keeper

NickVergeldt

5. Nick Vergeldt

Speler

BoVerrijth

20. Bo Verrijth

Speler

CasWilmsen

22. Cas Wilmsen

Speler

ChrisWilschut

9. Chris Wilschut

Speler

Jannesvan Berne

6. Jannes van Berne

Speler

Maxvan Goch

15. Max van Goch

Speler

Bobvan Goch

23. Bob van Goch

Speler

Willemvan Leendert

16. Willem van Leendert

Speler

Fervan Rooy

34. Fer van Rooy

keeper

BramBroeren

Bram Broeren

assistenttrainer

RonSpruit

Ron Spruit

Hoofdtrainer

ErikWeijers

Erik Weijers

Teammanager

Bobvan Mil

Bob van Mil

Teammanager

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
29 april
14:30
Kwiek Venlo 1
S.V. Oostrum 1
meer info
06 mei
14:30
S.V. Oostrum 1
DEV-Arcen 1
meer info
10 mei
14:30
EWC'46 1
S.V. Oostrum 1
meer info
13 mei
14:30
Leunen 1
S.V. Oostrum 1
meer info
datum
thuis
uit
uitslag
22 april
S.V. Oostrum 1
Hegelsom 1
2 - 2
19 april
S.V. Oostrum 1
SVEB 1
1 - 1
15 april
Meterik 1
S.V. Oostrum 1
0 - 2
12 april
GFC'33 1
S.V. Oostrum 1
2 - 0
08 april
S.V. Oostrum 1
RESIA 1
2 - 0
05 april
S.V. Oostrum 1
Leunen 1
2 - 1
01 april
S.V. Oostrum 1
Belfeldia 1
2 - 1
rank
team naam
gespeeld
punten
1
S.V. Oostrum 1
20
40
2
Melderslo 1
20
39
3
TSC '04 1
20
36
4
GFC'33 1
20
34
5
EWC'46 1
18
30
6
Belfeldia 1
20
30
7
VVV'03 1
20
28
8
SVEB 1
20
26
9
Kwiek Venlo 1
20
23
10
Leunen 1
19
22
11
Meterik 1
19
21
12
Hegelsom 1
20
20
13
DEV-Arcen 1
17
14
14
RESIA 1
19
11

De spanning neemt toe

Oostrum heeft in de titelrace enkele punten gemorst waardoor de spanning bovenin enkel toe is genomen. Deze week stond er wederom een dubbel programma op de planning wat toch wel zijn tol lijkt te eisen bij de rood-witten. Allereerst was er donderdag de wedstrijd tegen de honderd jarige middenmoter SVEB. Een wedstrijd welke Oostrum slecht begon, het eerste kwartier was dan ook voor SVEB dat enkele speldenprikken uitdeelde. Gaandeweg de eerste helft vorderde werd Oostrum sterker en kreeg het enkele dotten van kansen. Paal, lat en pech stond de openingstreffer echter lang in de weg en met 0-0 werd de rust bereikt. Tien minuten na rust werd de ban gebroken toen Joep Cornelissen een doorgekopte bal van Chris Wilschut tot doelpunt volleerde: 1-0. Hierna had de koploper de wedstrijd moeten beslissen maar opnieuw de lat en jammerlijk falen in de afwerking hielden SVEB in leven. Dit brak uiteindelijk danig op toen libero Tom Aerts tien minuten voor tijd de gelijkmaker na een corner binnenkopte: 1-1. Dit werd tevens de eindstand.

Drie dagen later de kans op revanche tegen Hegelsom. Oostrum begon wel aardig en al snel waren er de eerste kansen te noteren. Zoals wel vaker de laatste tijd bleek het scoren een lastige opgave. Op slag van rust was de voorsprong toch een feit toen Chris Wilschut een corner van de rechterkant binnenschoot: 1-0. Direct na rust werd deze voorsprong echter alweer teniet gedaan toen Bas Stappers uiterst koel een onoverzichtelijke situatie in de Oostrum zestien afsloot middels een bekeken schuiver: 1-1. Oostrum moest komen en deed dit ook wel, duidelijk is echter dat de absolute vorm op dit moment niet aanwezig is. Toch kwamen de rood-witten weer op voorsprong toen libero Ruben Nohlmans een aangesneden vrije trap bij de tweede paal binnenkopte: 2-1. Hierna verzuimde Oostrum de wedstrijd in het slot te gooien. Het liet Hegelsom zelfs nog terugkomen toen Dorian Teensma een counter bekeken binnenschoot: 2-2 en einde wedstrijd. Twee dure puntverliezen binnen enkele dagen waardoor het aan kop van 4E ongemeen spannend is en de slotfase van deze competitie een ware thriller lijkt te gaan worden. Komende zondag allereerst de lastige uitwedstrijd tegen Kwiek Venlo.

Winst en verlies voor SVO

Oostrum trof afgelopen donderdag GFC uit Grubbenvorst, een tegenstander waar de openingswedstrijd van dit seizoen relatief makkelijk van werd gewonnen. Deze avond stond er echter een heel andere tegenstander, een ploeg welke de afgelopen weken de overwinningen aaneen weet te rijgen. Van meet af aan was duidelijk dat dit een lastige avond ging worden. In de openingsfase kregen beide ploegen een enorme kans op de openingstreffer. Deze werden echter jammerlijk gemist al moet gezegd worden dat GFC de pech had dat hun prachtige inzet via de paal weer het veld in kwam. De eerste helft was GFC de iets makkelijker combinerende ploeg, de brilstand bleef echter op het bord. Nadat GFC direct na rust de paal wederom raakte was het Joris Rutten die liet zien hoe het wel moet.  Zijn solo eindigde met een prachtig schot dat Oostrum doelman Plum te machtig was: 1-0. Oostrum moest komen en probeerde het ook wel. Het kreeg bovendien best wat kansjes waar meer ingezeten had maar het mocht vanavond niet zo zijn. GFC was net wat beter en bekroonde een goede wedstrijd met de 2-0 in de 97e minuut van Bas van Beckhoven. 

Drie dagen later kregen de rood witten alweer de kans om zich te revancheren in de uitwedstrijd tegen Meterik. Een ietwat gehavend Oostrum vandaag dat aan moest treden zonder een kwartet aan basisspelers. Daarbij kwam nog het uitvallen van Ruben Nohlmans na tien minuten met een op het oog vervelende schouder blessure. Na een half uur kwam de koploper toch op voorsprong toen Marwin Hermans een scrimmage voor het doel afrondde: 0-1. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft probeerde Meterik wel te komen, echt grote kansen waren echter nauwelijks te noteren. Tien minuten voor tijd was het de ingevallen Max van Gogh die de zege veilig stelde middels een prachtig doelpunt. Alleen voor de doelman kulde hij de bal prachtig binnen: 0-2. Komende week weer twee wedstrijden op de rol. Eerst donderdag a.s. tegen SVEB en vervolgens zondag tegen Hegelsom. Beide wedstrijden zijn thuis op sportpark de Spar.

Spannende momenten voor de koploper

Oostrum boekte vorige week twee belangrijke overwinningen in de vierde klasse E.

Allereerst werd de gemeentelijke derby tegen Leunen gewonnen op donderdag avond. In een matige eerste helft was het meest opzienbarende moment een dubieuze beslissing van de scheidsrechter van dienst. Hij keurde de openingstreffer van Oostrum af vanwege vermeend buitenspel terwijl de eerlijke grensrechter van Leunen, welke er beduidend beter voor stond om dit te beoordelen, aangaf dat het hier een zuiver doelpunt betrof. Even later kwam Leunen vlak voor rust op voorsprong toen Thomas Weys in twee instanties doelman Plum wist te passeren; 0-1. Na de rust rechtte Oostrum de rug en binnen enkele minuten was de stand omgedraaid. Eerst rondde Wes Willemsen een mooie aanval door het midden af: 1-1. Even later gevolgd door het hoogtepunt van de avond. Chris Wilschut schudde op links zijn directe bewaker van zich af en scoorde met een magnifieke boogbal in de verre hoek. De verbouwereerde Leunen doelman had het nakijken: 2-1. Oostrum verzuimde vervolgens het duel definitief in het slot te gooien waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Gescoord werd er echter niet meer.

Afgelopen zondag wederom een thuiswedstrijd tegen de nummer laatst Resia. Oostrum begon fel en al snel was de eerste treffer van de middag daar. Kenny Lommen stuurde op rechts Bo Verrijth weg. Zijn voorzet op maat werd bij de tweede paal binnengekopt door Chris Wilschut: 1-0. Oostrum vergat door te drukken en gaandeweg de eerste helft vorderde kwam ook Resia meer aan voetballen toe. Bij vlagen lukte dit best aardig en voetballend waren ze het laatste gedeelte van de eerste helft zeker niet de mindere. Echte kansen leverde dit echter niet op. De tweede helft was een klein kwartier oud toen de strijd werd beslist. Kees Gommans verlengde een verre inworp van Dennis Nohlmans met het hoofd waarna Chris Wilschut bij de tweede paal het laatste tikje gaf: 2-0. Enkele reuze kansen voor Oostrum leverden geen treffer meer op en doelman Plum had een heel rustige tweede helft zonder doelkansen tegen. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde, het prachtige warme weer deed de rest. Nog eenmaal veerde het publiek op toen Wilschut bijna zijn derde van de middag liet aantekenen middels een prachtig afstandsschot. De betrouwbare Resia sluitpost voorkwam erger voor zijn ploeg. 

Komende donderdag allereerst de uitwedstrijd tegen runner-up GFC uit Grubbenvorst, een ploeg welke de laatste weken ook de overwinningen aaneen rijgt. Vervolgens komende zondag de altijd lastige uitwedstrijd tegen middenmoter Meterik, de ploeg die als laatste tegen Oostrum wist te winnen deze competitie. Spannende weken voor de koploper….

Paaszondag

Een indrukwekkende dag op Sportpark De Spar in Oostrum

Paaszondag stond de topper tegen de nummer drie Belfeldia op het programma. Een zondag die begon met het droevige nieuws dat vrijwilliger en supporter van SV Oostrum Ton Kessels helaas veel te vroeg op 66 jarige leeftijd was overleden. Vanaf deze plaats wensen we alle familie, vrienden en bekenden van Ton alle kracht toe in deze moeilijke tijd. De vlaggen half stok, spelers met rouwbanden en een minuut stilte als eerbetoon. 

Na deze indrukwekkende minuut stilte werd de bal door pupil van de week Giel Jeucken aan het rollen gebracht. Met veel enthousiasme dribbelde Giel richting Belfeld doel en liet een mooi schot los. Onder applaus nam hij vervolgens in de dug-out van Oostrum plaats om de wedstrijd van dichtbij mee te maken. Hij was vooral onder de indruk van de goed leidende arbiter Heijnen uit Meijel waar hij na de wedstrijd nog graag mee op de foto wilde. Giel bedankt voor je inzet en veel succes en plezier in je verdere voetbal carriere!

Oostrum begon goed en fel aan de wedstrijd, de eerste speldenprikjes richting Belfeld-doel waren dan ook al snel een feit. Na een kwartier kwamen ook de gasten beter in de wedstrijd en er ontspon zich een gelijk opgaand duel met wat kansen over en weer. Hoogtepunt van de eerste helft was een prachtige passeeractie van Belfeld aanvaller Adebowale Obalanlege die prachtige duels uitvocht met de jonge Oostrum back Nick Vergeldt. Tot aan de rust werd niet gescoord en konden de teams aan de thee met een 0-0 op het bord. Direct na rust kwam Oostrum op voorsprong toen Wes Willemsen op links doorging en spits Marwin Hermans een niet te missen kans bood: 1-0. Oostrum leek door te drukken maar ook de gasten lieten zich niet onbetuigd waardoor doelman Plum van Oostrum zijn goede vorm kon tonen. Na 70 minuten moest ook hij zich gewonnen geven toen Adebowale Obalanlege door het midden werd vrijgespeeld en hij koelbloedig binnenschoof:1-1. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te gaan maar het venijn zat vandaag in de slotfase. Eerst werd invaller Guus Janssen van Oostrum een niet te missen kans geboden, hij faalde echter jammerlijk in de afronding. Ook Belfeld schoot de bal nog eenmaal hard voorlangs. Toen de klok vervolgens net de 90e minuut aantikte liet Oostrum aanvaller Chris Wilschut zijn directe tegenstander op links de hielen zien. Hij stormde op het Belfeld doel af en ronde keurig af in de verre hoek: 2-1. Hier bleef het vervolgens bij waardoor de drie punten na dit sportieve duel in Oostrum bleven vanmiddag. Komende donderdag speelt Oostrum thuis de derby tegen Leunen om 18.30 uur en zondag is het weer thuis tegen Resia.

Pupil van de week: Finn Versleijen

De pupil van de week bij de wedstrijd SV Oostrum1-TSC’04 1 was deze week Finn Versleijen. Hij is speler van de mini-F, ook wel JO-7 genaamd. Ondanks dat hij pas een jaar bezig is met voetbal liet hij tijdens de warming up en shoot out zien over het nodige talent te beschikken. Finn bedankt voor je inzet vandaag en heel veel plezier met je voetbalvrienden bij SV Oostrum!

Deze zondag speelde een ietwat gehavend Oostrum dus de thuiswedstrijd tegen TSC’04 uit Tegelen. Vanaf het begin waren de intenties van de thuisclub duidelijk, TSC werd over het hele veld opgejaagd. Het felle Oostrum was dan ook direct gevaarlijk en de eerste twintig minuten was de thuisclub enkele keren dichtbij een voorsprong. De grootste kans was voor spits Marwin Hermans die zich knap vrijspeelde in de zestien maar slechts de paal vond.

Na een half uur ging de Oostrum storm wat liggen en liet ook TSC zich steeds meer zien. In deze fase kon Oostrum doelman Dennie Plum zich enkele keren onderscheiden met een paar knappe reddingen. Vijf minuten voor de pauze kwam Oostrum op voorsprong toen Ruben Nohlmans een strakke corner van Tom Direks via de grond binnenkopte: 1-0. Bijna werd deze voorsprong nog voor rust teniet gedaan ware het niet dat Dave Gerritsen met een knappe sliding zijn reeds geklopte doelman te hulp schoot. Na de pauze liet Oostrum het na om de voorsprong uit te bouwen. Eerst verscheen Kees Gommans vrij voor het doel maar zijn schuiver ging voorlangs. Even later knalde Chris Wilschut snoeihard op de lat. Gaandeweg de wedstrijd vorderde werd het spel er niet beter op. Oostrum moest gedwongen enkele wissels toepassen, onder andere na een pittige overtreding van de TSC doelman op Chris Wilschut die ogenschijnlijk flink geblesseerd naar de kant moest. De scheidsrechter van dienst vond het echter niets en liet gewoon doorspelen. Hij vond het zelfs nodig de Oostrum leider die hier een opmerking over maakte achter de afrastering te sturen.

De wedstrijd bleef spannend totdat TSC tien minuten voor tijd met een man minder verder moest na een rode kaart. Deze werd gegeven nadat een TSC aanvaller natrapte nadat er eerst een overtreding van een Oostrum-speler aan vooraf ging. Aan de stand kwam echter geen verandering meer dus de drie punten bleven in Oostrum en de koppositie is weer een feit.

Komende week weer een thuiswedstrijd tegen SVEB uit Broekhuizenvorst.