Pijnlijke nederlaag voor Oostrum

Oostrum heeft afgelopen zondag een pijnlijke nederlaag geleden tegen DEV uit Arcen.

Nadat de rood-witten binnen enkele minuten bijna de voorsprong namen was het DEV dat de eerste echte tik uitdeelde. Knullig balverlies in de Oostrum verdediging werd in twee instanties keihard afgestraft door spits Edvin Besic: 0-1. Oostrum moest komen en vocht zich langzaam in de wedstrijd. De eerste helft leverde dit reeds enkele mooie kansen op maar de echte scherpte ontbrak waardoor de rust werd bereikt met een minieme achterstand. Na rust probeerde Oostrum het tij te keren, ook DEV liet zich echter niet onberoerd waardoor de strijd redelijk gelijk opging. Na een klein uur spelen was de verdiende gelijkmaker een feit toen Marwin Hermans middenvelder Wes Willemsen met een mooie steekbal de diepte instuurde. Alleen voor de doelman bleef Wes ijzig koel: 1-1. Oostrum leek door te drukken, helaas dat Joep Cornelissen een reuze kans op de gelijkmaker op een haar na miste. Even later was het Bob van Goch die een prachtig geplaatst schot via de onderkant van de lat terug het veld in zag stuiteren. Ook Oostrum doelman Plum moest handelend optreden toen een schot van dichtbij middels een prima reflex over het doel werd gewerkt. In de laatste minuut leken de Rood-Witten alsnog de zege te pakken toen Hans Custers een voorzet van rechts ineens op de slof nam. Met een katachtige redding toonde de DEV doelman andermaal zijn kwaliteiten. In de 96e minuut ging DEV op rechts door. Een slim en simpel steekballetje tussen twee verdedigers door zette spits Jordy Valckx alleen voor doelman Plum: 1-2. Een enorme dreun voor Oostrum dat de koppositie na deze onverwachte nederlaag aan Melderslo moet laten.

Donderdag op Hemelvaartsdag alweer kans op revanche als Oostrum de uitwedstrijd speelt tegen EWC’46 uit Well.