SVO1

Oostrum wint bij Kwiek

Oostrum heeft uit bij Kwiek Venlo een lastige klip omzeild.

Na een ietwat aarzelend begin nam de koploper echter al snel het initiatief. Gedurende de eerste helft bleef Oostrum de iets bovenliggende partij en kreeg het enkele prima mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dit leverde een mooie wedstrijd op waarin voor iedere meter werd geknokt.  Bij rust stond de brilstand echter nog steeds op het bord nadat Oostrum een viertal kansen had gemist maar ook Kwiek een vrije kopkans onbenut had gelaten.

De tweede helft leverde aanvankelijk een zelfde beeld op. Al snel kregen de rood-witten echter een forse tegenvaller te verwerken toen Bo Verrijth in een ogenschijnlijk onschuldig duel fors geblesseerd raakte aan zijn knie. Kermend van de pijn werd hij naar de kant gedragen. Niet veel later werd het overwicht uitgedrukt in de verdiende openingstreffer. De sterk spelende Wes Willemsen liep op rechts iedereen voorbij en legde de bal panklaar terug voor Chris Wilschut die afdrukte: 0-1. Dit bleek uiteindelijk ook de winnende treffer te zijn deze middag. Kwiek drong nog wel aan maar op een pegel van oud prof Paul Jans na bleef heel groot gevaar achterwege.

Een prima zege waardoor Oostrum vooralsnog koploper blijft. Volgende week de thuiswedstrijd tegen DEV uit Arcen.