SVO1

Paaszondag

Een indrukwekkende dag op Sportpark De Spar in Oostrum

Paaszondag stond de topper tegen de nummer drie Belfeldia op het programma. Een zondag die begon met het droevige nieuws dat vrijwilliger en supporter van SV Oostrum Ton Kessels helaas veel te vroeg op 66 jarige leeftijd was overleden. Vanaf deze plaats wensen we alle familie, vrienden en bekenden van Ton alle kracht toe in deze moeilijke tijd. De vlaggen half stok, spelers met rouwbanden en een minuut stilte als eerbetoon.

Na deze indrukwekkende minuut stilte werd de bal door pupil van de week Giel Jeucken aan het rollen gebracht. Met veel enthousiasme dribbelde Giel richting Belfeld doel en liet een mooi schot los. Onder applaus nam hij vervolgens in de dug-out van Oostrum plaats om de wedstrijd van dichtbij mee te maken. Hij was vooral onder de indruk van de goed leidende arbiter Heijnen uit Meijel waar hij na de wedstrijd nog graag mee op de foto wilde. Giel bedankt voor je inzet en veel succes en plezier in je verdere voetbal carriere!

Oostrum begon goed en fel aan de wedstrijd, de eerste speldenprikjes richting Belfeld-doel waren dan ook al snel een feit. Na een kwartier kwamen ook de gasten beter in de wedstrijd en er ontspon zich een gelijk opgaand duel met wat kansen over en weer. Hoogtepunt van de eerste helft was een prachtige passeeractie van Belfeld aanvaller Adebowale Obalanlege die prachtige duels uitvocht met de jonge Oostrum back Nick Vergeldt. Tot aan de rust werd niet gescoord en konden de teams aan de thee met een 0-0 op het bord. Direct na rust kwam Oostrum op voorsprong toen Wes Willemsen op links doorging en spits Marwin Hermans een niet te missen kans bood: 1-0. Oostrum leek door te drukken maar ook de gasten lieten zich niet onbetuigd waardoor doelman Plum van Oostrum zijn goede vorm kon tonen. Na 70 minuten moest ook hij zich gewonnen geven toen Adebowale Obalanlege door het midden werd vrijgespeeld en hij koelbloedig binnenschoof:1-1. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te gaan maar het venijn zat vandaag in de slotfase. Eerst werd invaller Guus Janssen van Oostrum een niet te missen kans geboden, hij faalde echter jammerlijk in de afronding. Ook Belfeld schoot de bal nog eenmaal hard voorlangs. Toen de klok vervolgens net de 90e minuut aantikte liet Oostrum aanvaller Chris Wilschut zijn directe tegenstander op links de hielen zien. Hij stormde op het Belfeld doel af en ronde keurig af in de verre hoek: 2-1. Hier bleef het vervolgens bij waardoor de drie punten na dit sportieve duel in Oostrum bleven vanmiddag. Komende donderdag speelt Oostrum thuis de derby tegen Leunen om 18.30 uur en zondag is het weer thuis tegen Resia.