Spannende momenten voor de koploper

Oostrum boekte vorige week twee belangrijke overwinningen in de vierde klasse E.

Allereerst werd de gemeentelijke derby tegen Leunen gewonnen op donderdag avond. In een matige eerste helft was het meest opzienbarende moment een dubieuze beslissing van de scheidsrechter van dienst. Hij keurde de openingstreffer van Oostrum af vanwege vermeend buitenspel terwijl de eerlijke grensrechter van Leunen, welke er beduidend beter voor stond om dit te beoordelen, aangaf dat het hier een zuiver doelpunt betrof. Even later kwam Leunen vlak voor rust op voorsprong toen Thomas Weys in twee instanties doelman Plum wist te passeren; 0-1. Na de rust rechtte Oostrum de rug en binnen enkele minuten was de stand omgedraaid. Eerst rondde Wes Willemsen een mooie aanval door het midden af: 1-1. Even later gevolgd door het hoogtepunt van de avond. Chris Wilschut schudde op links zijn directe bewaker van zich af en scoorde met een magnifieke boogbal in de verre hoek. De verbouwereerde Leunen doelman had het nakijken: 2-1. Oostrum verzuimde vervolgens het duel definitief in het slot te gooien waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Gescoord werd er echter niet meer.

Afgelopen zondag wederom een thuiswedstrijd tegen de nummer laatst Resia. Oostrum begon fel en al snel was de eerste treffer van de middag daar. Kenny Lommen stuurde op rechts Bo Verrijth weg. Zijn voorzet op maat werd bij de tweede paal binnengekopt door Chris Wilschut: 1-0. Oostrum vergat door te drukken en gaandeweg de eerste helft vorderde kwam ook Resia meer aan voetballen toe. Bij vlagen lukte dit best aardig en voetballend waren ze het laatste gedeelte van de eerste helft zeker niet de mindere. Echte kansen leverde dit echter niet op. De tweede helft was een klein kwartier oud toen de strijd werd beslist. Kees Gommans verlengde een verre inworp van Dennis Nohlmans met het hoofd waarna Chris Wilschut bij de tweede paal het laatste tikje gaf: 2-0. Enkele reuze kansen voor Oostrum leverden geen treffer meer op en doelman Plum had een heel rustige tweede helft zonder doelkansen tegen. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde, het prachtige warme weer deed de rest. Nog eenmaal veerde het publiek op toen Wilschut bijna zijn derde van de middag liet aantekenen middels een prachtig afstandsschot. De betrouwbare Resia sluitpost voorkwam erger voor zijn ploeg.

Komende donderdag allereerst de uitwedstrijd tegen runner-up GFC uit Grubbenvorst, een ploeg welke de laatste weken ook de overwinningen aaneen rijgt. Vervolgens komende zondag de altijd lastige uitwedstrijd tegen middenmoter Meterik, de ploeg die als laatste tegen Oostrum wist te winnen deze competitie. Spannende weken voor de koploper….